1.GPA U15: „Generálka“ před ME přinesla medaile Kačce a Adamovi!

O víkendu 8.-9.-2.2020 se uskutečnil v Hradci Králové celostátní turnaj 1.GPA v kategorii U15, na kterém se představili pod trenérským vedením Romany Loskotové hamerští hráči Arnošt Hort, Adam Srnec, Kačka Koliášová, Bára Bursová. Pro naši trojici reprezentantů (Adam, Kačka, Bára) šlo zároveň o vrchol období, ve kterém absolvoval výběr ČR během týdne poslední soustředění v Nymburku a závěrečnou „prověrku“ před nadcházejícím ME U15 ve Francii 2020 (14.-16.2. v Liévinu).

Reprezentanti v rámci finišující přípravy nastoupili na republikovém turnaji jen do disciplín, ve kterých byli na ME nominováni, tzn. Kačka Koliášová / Kačka Osladilová (TJ Sokol Klimkovice) a Adam Srnec / Václav Simon (BK 73 Deltacar Benátky nad Jizerou) ve čtyřhrách, Bára Bursová ve dvouhře, Kačka Koliášová / Jan Ptáček (TJ Sokol Klimkovice) v mixu. Pár Adam Srnec – Bára Bursová se na GPA bohužel nevešel do startovní listiny turnaje. Arnošt sehrál mix se spoluhráčkou Vandou Sedláčkovou (SK Prosek Praha).

Nominanti vesměs potvrdili medailové ambice, dobře se „naladily“ zejména deblové páry – obě Kateřiny (1. místo v deblu), které zvítězily bez zaváhání, a Adam s Vaškem skončili po těsné porážce 18:21, 22:20, 19:21 ve finále s „dvojkami“ Ickert – Ptáček druzí. Ve dvouhře se umístila Barča na děleném 5.-8. místě a v mixu Kačka K. s Honzou obsadili slušné bronzové třetí místo.

Gratulujeme našim hráčům k medailím a přejeme jim hodně štěstí na evropském šampionátu patnáctiletých, který pro ně bude pod vlajkou ČR dosavadním vrcholem badmintonové kariéry!

Fotografie z turnaje: zde

Článek o turnaji naleznete na stránkách czechbadminton.cz

Zanechte zprávu

pět × 2 =