1.kolo 1. Ligy – Západ 2023/2024: SK Hamr „A“ dokázal na úvod dvakrát zvítězit!

O víkendu 28.-29.10.2023 se opět rozehrála i druhá nejvyšší česká soutěž smíšených družstev dospělých 1. Liga – Západ v sezóně 2023/2024, která doznala ve svém herním systému několika zásadních změn. Stabilní pozici v 1. Lize – Západ si už v posledních letech vydobylo i naše družstvo SK Hamr Praha A, které v ní působí nepřetržitě již pátým rokem, a v té poslední dosáhlo dosud na největší klubový úspěch – bronzové medaile. Náš oddíl měl navíc možnost uspořádat úvodní kolo nového ročníku (jako ve dvou předešlých sezónách) ve sváteční sobotu 28.10.2023 na domácích kurtech hamerské haly v Braníku, a tak mohlo družstvo Hamru využít naplno známého domácího prostředí a představit se před vlastními fanoušky.

Hamerské „A“ družstvo touží právem, při vzestupné tendenci výsledků a posílené posledními úspěchy, v letošní sezóně po nejvyšších příčkách. Bez překotných změn doznala jeho sestava pro letošní ročník jen kosmetických úprav, a zásadní zprávou tak je začleňování stále více našich odchovanců z vlastní líhně. Mezi nováčky týmu tak lze i proto zařadit mladé hamerské juniory Adama Srnce a Vojtěcha Strejčka. Kostra našeho týmu tvořená především hamerským DNA však zůstala téměř stejná.

Sestava SK Hamr Praha A pro 1. kolo: Jakub Vitvera, Honza Macák, Jonáš Hurtík, Matěj Volf, Adam Srnec, Vojta Strejček, Radka Šilhavá, Klára Šilhavá, Kačka Koliášová.

SK Hamr Praha A vstoupil do nového soutěžního ročníku nad očekávání dobře hned dvěma cennými výhrami. Naše družstvo nejprve na úvod v otevíracím zápase smetlo jako uragán v pražském derby výběr TJ Astry ZM Praha A výsledkem 7:1, když si mimo jiné odbyli vítězné premiéry i oba naši debutanti Vojta s Adamem a zajímavostí samotného duelu byl i průběh bez jakýchkoliv třísetových zápasů. Znamenité představení hamerských pokračovalo i ve druhém měření sil, když v repríze loňského utkání o bronz vyřídilo naše družstvo i severočeský TJ Slovan Vesec z Liberce poměrem 5:3. Tentokrát naopak naši zvládli vítězně hned 4 třísetové bitvy z pěti.

Výsledky družstva SK Hamr Praha A v 1. kole:

  • SK HAMR PRAHA A  7:1  TJ Astra ZM Praha A
  • SK HAMR PRAHA A  5:3  TJ Slovan Vesec

Bilance 2 výher se ziskem 7 bodů tak vynesla náš celek zatím na skvělé průběžné dělené 2. místo prvoligové tabulky.

Druhé kolo 1. Ligy – Západ je na programu v termínu 16.-17.12.2023 na západě Čech v Plzni, kde se naše družstvo utká s dalšími dvěma týmy SK Prosek Praha A a BK TU v Liberci.

Velkou fotogalerii z turnaje najdete na odkazu zde.

Na závěr patří VELKÉ PODĚKOVÁNÍ všem dobrovolníkům z řad rodičů, členů a hráčů SK Hamr, kteří přispěli k organizaci úvodního kola, a to zejména k zajištění umpirových rozhodčích po celý hrací den.

Více o herním formátu a systému 1. Ligy – Západ se můžete dočíst v našem článku:  https://www.hamrpraha.cz/article/1-celostatni-liga-zapad-2023-2024-startuje-zmena-systemu-souteze-i-poctu-ucastniku-sk-hamr-a-obhajuje-bronz/ a veškeré informace o letošní sezóně (soupiska SK Hamr Praha A, program a výsledky našeho družstva, tabulka 1. Ligy – Západ) najdete pak v oddílové sekci na našich webových stránkách: https://www.hamrpraha.cz/dospeli-hamr-a/.

Vše o organizaci 1. Ligy – Západ (utkání, tabulka, týmy, statistiky, předchozí ročníky) naleznete také na stránkách czechbadminton.cz.

Zanechte zprávu

14 − 6 =