3.kolo 2.Regionální ligy dospělých: SK Hamr „B“ s bilancí 1 výhry a 2 porážek!

V neděli 28.11.2021 pokračovala už třetím kolem dlouhodobá krajská soutěž smíšených družstev dospělých 2.Regionální liga Praha a Střední Čechy 2021-2022, které tak završilo první polovinu základní části. Naše družstvo SK Hamr Praha B se v něm představilo na kurtech pražské tělocvičny ZŠ ve Vinoři, kde sehrálo hned 3 náročná utkání.

Samotnému turnaji předcházel bohužel velmi komplikovaný nominační proces, který měla na svědomí především složitá současná covidová epidemiologická situace. Vzhledem k tomu, že v našem družstvu startuje několik hamerských juniorů, tak jsme nejprve „uvítali“ zrušení mezinárodního turnaje ve slovenském Trenčíně (kvůli vyhlášenému lockdownu v SR) a také přesunutí pořadatelského místa 2.RL původně z Benátek nad Jizerou do pražské Vinoře. Jenže tím pro nás výčet „dobrých“ zpráv skončil. Za zdravotních či jiných důvodů jsme bohužel nakonec nemohli počítat se stálicemi v týmu Jonášem Hurtíkem, Kájou Hejdukovou, Vaškem Vodičkou či Martinem Rombaldem. Tým „v troskách“ však nakonec promptně podpořili mladí junioři hamerského oddílu, kterým tak moc děkujeme za nezjištnou výpomoc! A tak si premiéru v soutěži družstev odbyli například Matěj Slavík, Filip Urban či Kačka Koliášová a právoplatnou hráčkou družstva se již stala Bára Králíčková.

Sestava SK Hamr Praha B pro 3. kolo: Kamil Kyzlík, David Sklář, Petr Klíma, Filip Urban, Matěj Slavík – Eliška Bílková, Bára Králíčková, Kačka Koliášová

V poslepované a improvizované sestavě nastoupil nejprve SK Hamr B proti týmu Sokol Radotín Meteor Praha C. Bohužel náš tým podlehl nepříjemnému soupeři těsným rozdílem 3:5, když bodovali pouze David s Eliškou v singlech a David s Kamilem v deblu. Naopak neuspěli Filip ani Petr ve dvouhrách a Matěj s Filipem, Bára s Kačkou, resp. Matěj s Kačkou v „párovkách“.

V dalším utkání narazil SK Hamr B, podle soupisky, na velmi silné BK Benátky nad Jizerou B. Papírové předpoklady se bohužel potvrdily a soupeř nám uštědřil krutou porážku 1:7. Zvítězit se podařilo pouze v mixu Matějovi s Eliškou. Ve třech setech prohráli v deblech jak David s Kamilem, tak i Matěj s Filipem, další porážky zaznamenali singlisté David, Kamil, Petra a Kačka i ve čtyřhře Eliška s Bárou.

Z pohledu celkového vývoje tabulky směrem k eventuálnímu postupu do play-off bylo třetí utkání proti týmu SK Prosek Praha D velmi důležité. Jednoho z hlavních konkurentů o pravděpodobně poslední postupovou pozici se nakonec podařilo porazit výsledkem 6:2. O vítězství se přičinili David, Petr a Eliška ve dvouhrách, deblové dvojice David – Kamil a Matěj – Filip a šestý bod byl po skreči čtyřhry žen. Z našich zaváhali jen Kamil ve dvouhře a v mixu Matěj s Kačkou.

Družstvu SK Hamr „B“ tak patří v průběžné tabulce s bilancí 2 výher, 2 remíz a 3 porážek po polovině soutěže nyní postupové 5. místo (do Play-off se probojují 4 nejlepší pražské týmy, pro stanovení postupujících budou z tabulky pro tento účel vyjmuty středočeské Benátky nad Jizerou „B“ – nyní na čtvrtém místě, pozn. red.).

Druhá polovina základní části 2.RL by měla pro naše družstvo pokračovat čtvrtým kolem až v novém roce, a to v neděli 16.1.2022 v Praze na Proseku, kdy změří síly SK Hamr B v odvetách s týmy SK Prosek Praha C a SK Prosek Praha B.

SK Hamr Praha B: rozpis a výsledky utkání, tabulka 2.RL a soupiska týmu

Zanechte zprávu

pět × 5 =