5.kolo 2.RL dospělých: SK Hamr „B“ ztratil body o vyhnutí se baráži, závěr soutěže nabídne velké drama!

V sobotu 25.2.2023 pokračovala už předposledním pátým kolem dlouhodobá krajská soutěž smíšených družstev dospělých 2.Regionální liga Praha a Střední Čechy 2022-2023, která se v letošní sezóně uskuteční pouze v šestikolové základní části bez play-off. Naše družstvo SK Hamr Praha B vyrazilo do středočeských Benátek nad Jizerou, kde v tamní hale sehrálo dle rozpisu soutěže další dvě odvetná utkání proti favoritovi a outsiderovi soutěže.

Hamerský B-tým čekali stejní soupeři jako ve druhém „královedvorském“ kole, v němž se podařilo hamerské rezervě jedenkrát zvítězit a jednou odešel náš celek jako poražený. Bohužel i tentokrát se opět hamerskému družstvu nevyhnuly potíže se skladbou soupisky, když ze sestavy vypadla hned čtveřice Petr Klíma, Filip Mutl, Martina Rombaldová, Linda Herčíková. Okleštěná sestava 4+2 tak nabízela jen omezené taktické možnosti proti soupeřům z obou pólů tabulky.

Sestava SK Hamr Praha B pro 5. kolo: David Sklář, Martin Rombald, Vašek Vodička, Kamil Kyzlík – Eliška Haškovcová, Veronika Kyzlíková.

V prvním měření sil čekalo SK Hamr Praha B velmi důležité utkání s papírovým outsiderem BK Královým Dvorem, který dosud v soutěži nebodoval a patří mu průběžně až poslední příčka. „Povinné“ vítězství však bohužel náš výběr nezapsal. Jasně zvítězili sice Martin, Kamil i Verča v singlech a Martin s Vaškem ve čtyřhře, pak ale přišly tři těsně třísetové porážky Davida ve dvouhře, Elišky s Verčou v deblu i Vaška s Eliškou v mixu. A další neúspěch Davida s Kamilem v deblu tak upravil konečné skóre utkání na 4:4. Hamerský tým tak „jen“ za remízu jednoznačně ztratil bod, který, věřme, že nebude v konečném zúčtování klíčový.

Druhé utkání naopak s jasným suverénem celé soutěže, a po tomto kole již i jistým vítězem 2.RL, SK Prosekem Praha B skončilo debaklem našeho týmu 0:8. Naše „béčko“ zkusilo promíchat v sestavě dvojice v párových disciplínách, k výraznému úspěchu to však nevedlo. I když k vítězství neměli daleko jak Martin v singlu, tak Kamil s Martinem v deblu (obojí prohry na 3 sety), tak ve všech dalších zápasech měl jasně navrch náš soupeř. Krutý výsledek tak podtrhl neúspěšný výjezd hamerského týmu do středních Čech a souhra všech výsledků výrazně zkomplikovala situaci v tabulce před závěrečným kolem.

Po pátém odehraném kole se stal jistým vítězem 2.RL SK Prosek Praha B, naopak jistým barážovým účastníkem je poslední BK Králův Dvůr. Dále je však situace v tabulce o druhé barážové místo, které se týká i Hamru, pořádně dramatická a vyrovnaná. Před závěrečným kolem bohužel zatím patří barážová sedmá příčka hamerskému družstvu s 20 body, stejný bodový zisk o skóre však mají i šesté BK 1973 Benátky nad Jizerou B, jen o bod více pak pátý SK Prosek Praha C a čistě matematicky není zachráněný ani SK Prosek Praha D s 23 body. Dramatičnost celé situace umocňuje fakt, že se tato družstva poměří ve vzájemným zápasech v posledním kole. I s ohledem na kritéria určující pořadí v tabulce (nejprve vzájemné zápasy a poté rozdíl vyhraných a prohraných zápasů) půjde doslova o každý bod či zápas, a vyhnutí se tak barážovým, potažmo záchranářským, starostem. Matematika tak pro nás velí zcela jasně: Na nic a nikoho se neohlížet a nejlépe dvakrát zvítězit!

Základní část 2.RL by měla pro naše družstvo pokračovat závěrečným šestým kolem v neděli 19.3.2023, kdy změří v odvetách síly SK Hamr B v domácím prostředí hamerské haly v Braníku s týmy SK Prosek Praha C a SK Prosek Praha D.

SK Hamr Praha B: rozpis a výsledky utkání, tabulka 2.RL a soupiska týmu

Zanechte zprávu

14 + 19 =