6.kolo 2.Regionální ligy dospělých: SK Hamr „B“ si vybojoval v závěrečném kole bilancí 1-1-1 postup do Play-Off!

V neděli 20.3.2022 uzavřelo poslední šesté kolo základní část dlouhodobé krajské soutěže smíšených družstev dospělých 2.Regionální liga Praha a Střední Čechy 2021-2022. Naše družstvo SK Hamr Praha B v letošní sezóně již potřetí cestovalo nedaleko do haly v prosecké čtvrti, kde jej čekal náročný trojboj odvetných utkání. Závěrečné boje měly rozhodnout o tom, kdo se probojuje do Play-Off, pro koho sezóna skončí a koho bude čeká Baráž o setrvání v soutěži.

Tak trochu ve stínu o den dříve konaného Play-Off 1. Ligy – Západ se chystal i náš „rezervní“ tým stvrdit v soutěži o patro níže také postup do finálového turnaje. Bohužel ani tentokrát se nám nevyhnuly peripetie se skládáním sestavy. Sice jsme se tentokrát mohli spolehnout na kompletní a silnou mužskou část, mezi ženami byla ale jen osamocena Barča Králíčková, což znamenalo pokaždé automaticky skreč ženské čtyřhry. Přesto jsme byli odhodláni získat „místenku“ v Play-Off, které pořádá za 3 týdny právě náš klub. Po známých výsledcích konkurentů byla postupová matematika vcelku jednoduchá – abychom se nemuseli na nic (skóre zápasů, setů,…) ohlížet, bylo potřeba získat v posledních třech duelech alespoň 5 bodů, abychom přeskočili přímého konkurenta – prosecké „C“ (tzn. uhrát dvě remízy anebo jednou zvítězit).

Sestava SK Hamr Praha B pro 6. kolo: Kamil Kyzlík, David Sklář, Václav Vodička, Petr Klíma, Martin Rombald, Jonáš Hurtík – Bára Králíčková

V úvodním utkání proti týmu Sokol Radotín Meteor Praha „C“ dokázali zvítězit Jonáš a Petr v singlech, ke kterým se přidali ještě Vašek s Jonášem v deblu. Další body už naši hráči nepřidali, když na své protivníky nestačili Martin ve dvouhře a David s Kamilem v deblu (všichni na tři sety) ani Bára ve dvouhře a Vašek s Barčou v mixu. Konečné skóre tedy 3:5 pro soupeře.

V dalším střetnutí jsme se utkali s družstvem BK 1973 Benátky nad Jizerou „B“. Naše sestava byla stejná a tentokrát nám již přinesla kýžený efekt. Spolehlivě vyhráli opět Jonáš a Petr na singlech, zvítězili i Vašek s Jonášem v deblu a Vašek s Barčou v mixu. Martin se ve dvouhře vydal ze všech sil, ale na 3 sety opět prohrál, a nestačili ani David s Kamilem v deblu a Bára ve dvouhře. Konečné skóre tak svítilo výsledkem 4:4, což znamenalo cenný bodový zisk pro náš tým.

V posledním duelu proti týmu SK Prosek Praha „D“ šlo doslova o vše. Protože soupeř také nepostavil ženský debl, hrálo se „jen“ o 7 bodů, a remízový stav tudíž nemohl nastat. Výhra by nás s jistotou posunula do Play-Off, jenže do utkání jsme však nevstoupili vůbec dobře. David překvapivě prohrál na 3 sety v singlu a neuspěl ani další singlista Petr, na stranu soupeře šla i ženská dvouhra. Hrozivé skóre 0:3 tak nás nemilosrdně postavilo před jasný úkol – vyhrát všechny zbývající čtyři zápasy. A stalo. Pokaždé na 3 sety zvítězili postupně David s Kamilem a poté stoprocentní Vašek s Jonášem v deblech, následně v mixu Vašek s Bárou a vítězství stvrdil Martin ve dvouhře. Konečný výsledek 4:3 tak pro naše družstvo znamenalo obrovskou radost v podobě vytouženého postupu.

Hamerské družstvo se tak umístí po základní části na 4. místě, a v nervydrásajícím finiši si tak nakonec zajistilo postup do Play-Off 2. Regionální ligy, které proběhne v sobotu 9.4.2022 v hamerské hale v Braníku. V něm se utkají čtyři nejlepší pražská družstva po základní části (další TJ Astra ZM Praha B, SK Prosek Praha B a Sokol Radotín Meteor Praha C) o celkové vítězství v soutěži a o účast v Kvalifikaci 1. Ligy – Západ. V semifinále bude našim soupeřem nasazený prosecký nebo astrácký tým (rozhodne los v den Play-Off).

SK Hamr Praha B: rozpis a výsledky utkání, tabulka 2.RL a soupiska týmu

Zanechte zprávu

devatenáct − čtyři =