Akademické MČR 2023 v Plzni: Medaile pro univerzitní hamerské hráče Radku Šilhavou, Honzu Macáka, Matěje Volfa!

Ve dnech od čtvrtka 16.11.2023 do pátku 17.11.2023 se uskutečnilo v Plzni Akademické mistrovství ČR 2023 v badmintonu, které pořádala Katedra tělesné výchovy Lékařské fakulty v Plzni za organizace Česká asociace univerzitního sportu (ČAUS). Výsledky turnaje se sice nezapočítávaly do celostátních žebříčků ČBaS, vítězové v každé disciplíně však získali titul „Akademický mistr ČR v badmintonu pro rok 2023“.

Akademické MČR 2023, jehož se mohli účastnit jen studenti českých VŠ a VOŠ s platným dokladem o studiu bez omezení věku, se odehrálo na západě Čech ve Sportovní hale VŠ kolejí Bolevecká v Plzni. Na českém akademickém šampionátu startoval i tentokrát hamerský trojlístek hráčů reprezentující barvy svých univerzit: Radka Šilhavá (za UK Praha), Honza Macák (za MU Brno) a Matěj Volf (za VŠE Praha).

Letošní mistrovství přilákalo velice zajímavou a kvalitní hráčskou účast napříč Českou republikou, v níž se neztratili ani hamerští badmintonisté v univerzitních barvách. Matěj s Honzou vybojovali společnými silami bronzovou medaili, když se probojovali v deblovém pavouku mezi čtyři nejlepší páry turnaje. V singlech skončili Honza v osmifinále a Matěj ve čtvrtfinále soutěže. Honza s Ráďou pak přidali ve smíšené čtyřhře čtvrtfinálovou účast, zatímco ve stejné disciplíně skončili Matěj s Adélou Chadimovou již v prvním kole. Hezkého výsledku dosáhla Ráďa v singlu, když získala stříbrnou medaili po neúspěšném finále s Líbalovou 0:2 na sety. Ve čtyřhře poté Ráďa po boku Natálie Staré skončila ve čtvrtfinále.

Gratulujeme všem třem našim hráčům k zisku cenných kovů na AMČR v Plzni 2023!

Článek z AMČR najdete také na stránkách czechbadminton.cz

Zanechte zprávu

jedna + 1 =