Czech Junior International 2023 v Orlové-Lutyni: Vojta Strejček získal bronzovou medaili ve čtyřhře!

Ve dnech od pátku 17.11.2023 do neděle 19.11.2023 se uskutečnil v Orlové-Lutyni již 27. ročník tradičního Mezinárodního mistrovství ČR juniorů v kategorii U19 pod názvem Czech Junior International Orlová 2023. Tento badmintonový turnaj je každoročně součástí evropského bodovaného okruhu (circuitu) Badminton Europe Circuit (BEC), neboť je zařazený v rámci Junior International Series.

Změřit síly na mezinárodním poli se silnou evropskou konkurencí na tuzemské půdě přijeli do Orlové-Lutyně také badmintonisté našeho klubu. Národní barvy reprezentovali ve Slezsku na MMJ ČR U19 tři juniorští hráči SK Hamr Kačka Koliášová, Vojta Strejček a Adam Srnec.

Adam dosáhl velmi slušného výsledku ve čtyřhře s Lukášem Patzákem (TJ Sokol Dobruška), v níž se probojovali až do čtvrtfinále, kde došlo na český (hamerský) duel s dvojicí Vojta s Kryštofem Klímou (TJ Sokol České Budějovice). Ti dokázali nakonec zvítězit dvakrát 21:15 a postoupit do semifinále. V něm došlo na další český zápas, tentokrát proti proseckým soupeřům Titěra – Coufal, kteří postoupili ve třech setech 18:21, 21:10, 16:21. Vojta s Kryštofem získali po třech výhrách a porážce v semifinále bronz, a podíleli se tak na jedné ze čtyř českých medailí! Stejný výsledek jako Adam uhrála Kačka v tandemu s Kačkou Osladilovou (TJ Sokol Klimkovice) ve čtyřhře dívek, když vypadly ve čtvrtfinále vyřazovacího pavouka proti soupeřkám z asijského kontinentu – z Tchajwanu.

Článek z 1. a 2. hracího dne si můžete přečíst také na stránkách czechbadminton.cz

Článek z turnaje si můžete přečíst také na stránkách czechbadminton.cz

Děkujeme našemu trojlístku za reprezentaci českého badmintonu i klubu SK Hamr na mezinárodní akci a moc gratulujeme Vojtovi k bronzovému umístění ve čtyřhře!

Zanechte zprávu

4 × dva =