GPA dospělých v Praze ve Vinoři – Memoriál K. Holobradého 2023: Zazářily Klára Šilhavá, Radka Šilhavá, Kačka Koliášová!

V termínu 6.-8.10.2023 proběhl v pražské hale ZŠ ve Vinoři druhý letošní celostátní turnaj GPA dospělých hraný tradičně pod názvem Memoriál Konstantina Holobradého 2023. Z našeho oddílu zasáhla do turnaje početná skupina hráčů: Jonáš Hurtík, Honza Macák, Jáchym Brázda, Matěj Volf, Radka Šilhavá, Klára Šilhavá, Kačka Koliášová.

Tradiční pražský „áčkový“ turnaj odstartovala v některých disciplínách v pátek odpoledne kvalifikace. Nevyzpytatelné kvalifikační boje se však tentokrát obešly bez hamerské účasti, neboť naši badmintonisté byli nasazeni rovnou do víkendové hlavní soutěže.

Bez našeho zástupce se také musela obejít dvouhra mužů. Naopak mezi ženami nastoupila v individuální soutěži Ráďa, která skončila ve čtvrtfinále na slušném 5.-8. místě. V mužské deblové soutěži se podařilo postoupit do druhého kola oběma našim párům Matěj – Jáchym i Jenda – Jonáš. V dalších zápasech už byli po bojovných výkonech našich nad síly nasazení soupeři.

Nejvydařenější disciplínou z našeho pohledu byla čtyřhra žen se dvěma hamerskými dvojicemi Ráďa – Klára a Kačka – Kačka Koliášová (TJ Sokol Klimkovice). Sesterský tandem procházel soutěží výsledkově velmi přesvědčivě, když se po třech výhrách a bez ztráty jediného setu probojoval až do finále proti Černé s K. Kozempelovou. Bohužel o vítězkách vyrovnaného duelu rozhodly chyby v těsné koncovce 3. setu, a tak skončila hamerská děvčata po setech 19:21, 21:14, 19:21 se stříbrnými medailemi. Skvělý úspěch! Kačky se dostaly do semifinále, kde po statečném a srdnatém boji taktéž neuspěly s mostecko-českokrumlovskými vítězkami. Útěchou jim byly po třísetové porážce (16,-11,16) bronzové medaile!

V soutěži smíšených párů se nejdále dostali Klára s Adamem Šulcem (SK Prosek Praha). Ti si bez větších potíží proklestili cestu až do finálového střetnutí a i v něm vše směřovalo ke zdárnému konci, když prosecko-hamerský pár po takticky skvěle vedeném průběhu utkání vyhrál první sadu jasně 21:7. Bohužel za stavu 15:12 ve druhém setu došlo k nešťastnému zranění Adama, po kterém již nešlo v zápase pokračovat dál, a finálová skreč tak jej připravila „o téměř jisté zlato“. Další hamerská želízka Kačka s Vojtěchem Havlíčkem (TJ Sokol Polabiny Pardubice) skončili ve čtvrtfinále a třetí zástupci Jenda s Ráďou vypadli už v prvním kole pavouka s favorizovanými soupeři Janáček – Černá z Českého Krumlova, kteří startovali na divokou kartu.

Moc gratulujeme našim hamerským dívkám k výborným výsledkům a cenným kovům na celorepublikovém turnaji dospělých!

zdroj: czechbadminton.cz

Článek si můžete přečíst také stránkách na czechbadminton.cz zde

Zanechte zprávu

4 × jedna =