GPC dospělých na Hamru – 13. Memoriál Pavla Bílka: 7 cenných kovů na domácím turnaji pro hamerské badmintonisty!

Náš oddíl uspořádal v neděli 19.11.2023 již 13. ročník tradičního turnaje GPC dospělých pod názvem Memoriál Pavla Bílka 2023 v hamerské hale v Braníku. Začátek této tradice, která je věnovaná našemu bývalému dlouholetému členovi a hráči Pavlu Bílkovi, sahá až do roku 2010 a od tebe doby se konal memoriál vyjma roku 2020 (pandemie Covid-19) pokaždé. A ani letošní rok nebyl výjimkou.

Z domácích hráčů se představila v hamerském prostředí početná skupinka badmintonistů David Sklář, Kamil Kyzlík, Filip Mutl, Honza Macák, Matěj Volf, Jonáš Hurtík, Yurii Tepliakov-Suchkov, Radka Šilhavá, Klára Šilhavá, Linda Herčíková, Veronika Kyzlíková.

Zvláštností letošního ročníku byl fakt, že se vůbec vzhledem k mizivému zájmu neodehrála čtyřhra žen. I přesto byla letošní hráčská účast (zejména ta mužská) více než solidní a kvalitní. Ve všech dalších disciplínách skvěle zahráli k naší radosti i domácí hráči, kteří získali celkem hned 7 medailí. Bohužel ta nejcennější ve sbírce sice chyběla, ani to však nemůže zkazit velmi dobrý dojem z povedeného a úspěšného turnaje pro hamerský klub.

V singlech se postarali o tři bronzové medaile David, Honza a Linda, jejichž cesty se shodně zastavily až v semifinálové fázi turnaje. Na dvě nejvyšší příčky pak vystoupaly ve smíšené čtyřhře dva favorizované hamerské páry, když se po finálovém duelu radovali nakonec z vítězství Honza s Ráďou a stříbrní skončili Jonáš s Klárou. V deblovém pavouku se ke zlatu prokousali Matěj s Jáchymem Gerginovem (TJ Spoje Praha), kteří porazili mimo jiné v semifinále další hamerskou medailovou dvojici Jonáše s Jendou 21:17, 22:20 (3. místo).

Gratulujeme všem našim úspěšným medailistům na tradičním domácím turnaji dospělých!

Na výsledky předešlých dvanácti ročníků hamerského Memoriálu Pavla Bílka se můžete podívat v oddílové sekci na našich webových stránkách: zde.

Zanechte zprávu

dva × čtyři =