Herní soustředění 2023: Drill SK Hamr na Sázavě!

Na konci srpna se uskutečnilo druhé letní oddílové soustředění SK Hamr. Na červencové kondiční v krkonošském Dolním Dvoře navázalo ve dnech od soboty 26.8.2023 do pátku 1.9.2023 to herní tradičně již v našem druhém domově – na Sázavě. V letošním roce pojala sázavská tamní hala ZŠ téměř na čtyřicet badmintonistů od nejmenších dětí přes juniory až po dospělé hráče našeho oddílu. 

Na týdenním kempu se o dvě výkonnostní skupiny staral čtyřčlenný trenérský tým Hamru, který vedl tréninkové jednotky ve třech blocích. Tréninkový program tvořila dopolední a odpolední fáze, večerní trénink pak byl věnovaný pro sehrávání cvičných zápasů jak pro singlové, tak „párové“ disciplíny, ale i venkovním aktivitám zahrnující různé soutěže, hry a vedle badmintonu i jiné sporty.

Tréninky probíhaly výhradně v hale, ale pro kondiční část i venku v prostředí oblíbeného a útulného Sázavského ostrova, kde jsme byli tradičně ubytovaní. Vedle nabírání fyzické kondice a posilování byly tréninky zaměřené zejména na zlepšení úderové techniky letos především ve střední části kurtu při obranné a útočné činnosti a správného pohybu na kurtu.

Hravý a zábavný způsob tréninku střídal zejména herní drill na provádění úderů ve vysoké intenzitě a rychlosti zaměřený na rychlostní vytrvalost, výbušnost a dynamiku herního pojetí. Týdenní soustředění zakončily tradiční turnaj v týmech ve dvouhrách i párových disciplínách – tzv. Kulich Cup, v němž si „vítězové“ zajistili pro příští ročník povinnost nosit pokrývku hlavy. A na závěr kempu nechyběl ani závěrečný táborák s opékáním buřtů a vyhodnocením celého uplynuvšího týdne.

Herní soustředění na Sázavě zakončilo dvouměsíční letní přípravu před další částí sezóny a hned o prvním zářijovém víkendu začínají už první podzimní bodované turnaje Grand Prix. Oddílové tréninky SK Hamr startují již v úvodním týdnu v září ve standardních časech jako doposavad.

Všem našim hráčům přejeme do sezóny na turnajích mnoho úspěchů a chuť se i nadále zlepšovat v tréninkové přípravě.

Fotografie z herního soustředění na Sázavě 2023 jsou k prohlédnutí zde

Zanechte zprávu

3 × 1 =