Kačka Koliášová a Barča Bursová na Polish Open U17

Na konci května se ve dnech 28.-30.5.2021 uskutečnil v pětadvaceti tisícovém městečku Marki, které je předměstím hlavního města Polska Varšavy, očekávaný mezinárodní turnaj juniorů Polish Open U17 2021, jehož loňský ročník musel být kvůli pandemii Covid-19 zrušen. 

Do turnaje v konkurenci hráčů Belgie, Německa, Litvy nebo Rumunska a samozřejmě domácích polských juniorů zasáhlo i velké množství českých badmintonistů U17. Dvě z nich Kačka Koliášová a Barča Bursová, reprezentantky ČR, vyslal na mezinárodní turnaj do zahraničí i hamerský oddíl pod vedením trenérky Romany Loskotové.

Mladší z našich hráček Barča nastoupila k zápasům v mixu se slovenským partnerem Andrejem Suchým a ve dvouhře. A v singlovém pavouku se dokázala probít po dvou výhrách nad soupeřkami z Polska a Belgie do osmifinále, kde nestačila na osmou Polku Piwowar (19,14). Kačka hrála všechny tři disciplíny, v párových disciplínách s českými hráči – v mixu s Janem Ptáčkem (TJ Sokol Klimkovice) a ve čtyřhře s Terezou Cirókovou (BC 66 Ivančice). Jedno kolo se Kačce podařilo uhrát ve smíšené čtyřhře proti Litevcům, stopku v soutěži ale nám vystavili pokaždé polští hráči.

Děkujeme našim juniorkám k reprezentaci české vlajky i hamerského oddílu na mezinárodním turnaji a přejeme hodně sil a štěstí do dalších turnajů.

Článek z turnaje na stránkách czechbadminton.cz

Výsledky turnaje

Zanechte zprávu

4 − 3 =