Kondiční soustředění 2023: SK Hamr se připravoval v krkonošském Dolním Dvoře!

Ve dnech od neděle 16.7.2023 do soboty 22.7.2023 se uskutečnilo tradiční první letní oddílové soustředění Hamru, které je nedílnou součástí letní přípravy hamerských již přes dvacet let. Tentokrát jsme se vypravili na 6 dní opět po roce přímo do srdce Krkonoš – do obce Dolní Dvůr nedaleko od města Vrchlabí, která se nachází v Krkonošském národním parku (KRNAP).

Kempu, který byl zaměřen výhradně na zlepšení a zvýšení fyzické kondice (rychlost, vytrvalost, rychlostní vytrvalost, výbušnost, obratnost, posilování, odrazová cvičení, přeskoky přes švihadlo, atd.) před další sezónou, se letos účastnilo přes 30 hamerských hráčů, o které se starali tři trenéři SK Hamr.

Tamní hotel Česká Farma se nacházel v krásné kopcovité krkonošské přírodě na samotě u lesa, a tak jsme měli pro tréninkové jednotky k dispozici skvělé podmínky i ničím a nikým nerušený klid. V areálu jsme mohli také využívat dvě venkovní sportovní hřiště s povrchem na volejbal, tenis, nohejbal či basketbal. Naše „základna“ byla navíc obklopená přilehlými lesy, vršky, kopci, loukami, lesními cestami, sjezdovkami, turistickými trasami a cyklostezkami, které nám tak poskytly nespočet možností pro výběhy, orientační běhy či sprinty.

Náročný týdenní dril byl však odlehčen i hravou formou sportování, když byl třífázový tréninkový program s ranní rozcvičkou doplněn i mnoha zábavnými hrami, soutěžemi v týmech, společenskými hrami nebo i jinými sporty (volejbal, nohejbal, basketbal, ping pong, kuželky). Nechyběl ani badminton a správná technika práce s raketou a pohyb nohou na kurtu. A důraz byl kladen také na důsledné protahování a strečink, a tak se nám k regeneraci náramně hodila i infra-sauna.

V týdnu nám kromě drilu a sportování ale zbyl čas také na turistiku a poznávání zdejších krás. Během tzv. „3. kritického dne“ jsme se vypravili i do Krkonošského muzea ve Vrchlabí – čtyři štítové domy, které patří mezi nejstarší stavby v Krkonoších a jsou vzácným pozůstatkem původní městské zástavby. Po následné krátké procházce tamním zámeckým parkem jsme zakončili turistický výlet nakonec osvěžujícím vykoupáním v přírodní vodní nádrži v Autokempu Slunečná. Každý z nás si z tohoto „odpočinkového“ dne zajisté odnesl spoustu zážitků a zajímavostí, navíc nové poznatky a znalosti mohli všichni poté uplatnit při vědomostním běhu tzv. „Vrchu mudrců“.

Ve druhé polovině kempu nemohla chybět ani tradiční bojovka, kterou si „užili“ při plnění bobříku odvahy zejména ti mladší účastníci a kondiční soustředění pak zakončilo v pátek opékání buřtů s následným vyhodnocením celého týdne.

Během týden nám velice přálo i počasí, které bylo pro nás velmi přívětivé, neboť nás nezasáhly žádné vlny veder ani vydatné deště či silné bouřky. Všichni jsme také ocenili velmi vřelé jednání ze strany majitelů, kterým ještě jednou touto cestou děkujeme za skvělý pohostinný přístup. I díky tomu všemu jsme si mohli všichni soustředění v Krkonošských horách moc užít a bez vážných zranění se zase po týdnu vrátit zpět domů.

Z pohledu hráčů se sice nejedná vesměs o příliš oblíbenou část letní přípravy, její nezbytný přínos však každý docení a zhodnotí až v průběhu sezóny na kurtech v tréninku i na turnaji. Nyní letní pauza pokračuje individuální přípravou hráčů, která vyvrcholí na konci srpna společně druhým hamerským soustředěním – herním v Sázavě.

Fotografie z kondičního soustředění 2023 jsou k prohlédnutí zde

Zanechte zprávu

20 + thirteen =