Kondiční soustředění 2024: Příprava SK Hamr v šumavské Přední Výtoni na Lipně!

Ve dnech od neděle 14.7.2024 do soboty 20.7.2024 se uskutečnilo tradiční první letní oddílové soustředění Hamru, které je nedílnou součástí letní přípravy hamerských badmintonistů již přes dvacet let. Tentokrát jsme se vypravili na 6 dní na Šumavu, a to konkrétně do malé lipenské obce Přední Výtoň.

Kempu, který byl zaměřen výhradně na zlepšení a zvýšení fyzické kondice (rychlost, vytrvalost, rychlostní vytrvalost, výbušnost, obratnost, posilování, odrazová cvičení, přeskoky přes švihadlo, atd.) před další sezónou, se letos účastnilo na 35 hamerských hráčů, o které se starali tři trenéři SK Hamr.

Tamní Hotel Aktiv se nacházel v klidném prostředí polosamoty na okraji zdejší obce, a tak jsme měli pro tréninkové jednotky k dispozici naprosto skvělé podmínky. Během týdne jsme totiž mohli využívat mimo jiné nedaleké víceúčelové travnaté hřiště pro fotbal a jiné sporty i písčitý kurt pro beach volejbal. V areálu u naší „základny“, která byla navíc obklopená přilehlými lesy, vršky, kopci, loukami, lesními cestami, sjezdovkami, turistickými trasami a cyklostezkami, jež nám tak poskytly nespočet možností pro výběhy, orientační běhy či sprinty, se nacházely rovněž další travnaté plochy a také víceúčelová hala.

Náročný týdenní dril byl však odlehčen i hravou formou sportování, když byl třífázový tréninkový program s ranní rozcvičkou (zábavně-hudební formou) doplněn i mnoha zábavnými hrami, soutěžemi v týmech, společenskými hrami nebo i jinými sporty (fotbal, beach volejbal, plavání, frisbee, ping pong, atd.). Nechyběl ani badminton a švihová cvičení s raketou se správným pohybem nohou na kurtu. A důraz byl kladen také na důsledné protahování a strečink, a tak se nám k regeneraci náramně hodila v blízké dostupnosti od hotelu také písečná pláž s možností koupání a plavání ve vodní nádrži v Lipně.

V týdnu nám kromě drilu a sportování ale zbyl čas také na turistiku a poznávání zdejších krás. Během tzv. „3. kritického dne“ jsme se vypravili do nedaleké obce Lipna nad Vltavou, kde probíhala výstava Czech Repubrick – největší český svět z Lego kostek. K vidění tak bylo na ploše cca 2 000 m² více jak 40 obřích staveb (známé české památky, filmoví hrdinové v životní velikosti, technické modely na ovládání i záplava kostek na hraní) propracovaných do nejmenších detailů. Každý z nás si tak z tohoto „odpočinkového“ dne zajisté odnesl spoustu zážitků a zajímavostí, navíc nové poznatky a znalosti mohli všichni poté uplatnit při tradiční vědomostní soutěži, letos výjimečně vůbec poprvé v plavecké formě, tzv. „Vrchu mudrců“, neboť mudrc tentokrát neseděl na vrchu, ale na mole u vody.

Ve druhé polovině kempu nemohla chybět ani tradiční bojovka, kterou si „užili“ při plnění bobříku odvahy zejména ti mladší účastníci a kondiční soustředění pak zakončilo v pátek opékání buřtů s následným vyhodnocením celého týdne. Během týdne nám velice přálo i počasí, které bylo pro nás vcelku velmi přívětivé a přispělo tak k pohodovému průběhu kempu. Věříme, že všichni si soustředění na Šumavě u Lipna moc užili a bez vážných zranění se zase po týdnu vrátili zpět domů.

Z pohledu hráčů se sice nejedná vesměs o příliš oblíbenou část letní přípravy, její nezbytný přínos však každý docení a zhodnotí až v průběhu sezóny na kurtech v tréninku i na turnaji. Nyní letní pauza pokračuje individuální přípravou hráčů, která vyvrcholí na konci srpna společně druhým hamerským soustředěním – herním v Sázavě.

Fotografie z kondičního soustředění 2024 si můžete prohlédnout zde

Všechna stories z kondičního soustředění 2024 si můžete prohlédnout na Instagramu zde

Zanechte zprávu

osm + 6 =