Kvalifikační GPC dospělých na Hamru: Jonáš Hurtík a Eliška Bílková si zahrají na MČR jednotlivců 2022!

O sváteční květnové neděli 1.5.2022 se zhostil náš oddíl pořadatelského úkolu uspořádání kvalifikačního turnaje GPC dospělých 2022, ze kterého si vítězové všech disciplín mohli zajistit účast na letošním MČR dospělých jednotlivců 2022 v pražské hale O2 universum (od pátku 20.5. do neděle 22.5.).

Velkou radost jsme mohli mít ještě před začátkem tohoto postupového turnaje, který proběhl v hamerské hale v Braníku. Nemusela se jej totiž vůbec zúčastnit trojice dívek Radka Šilhavá, Klára Šilhavá, Katka Koliášová. Všechny naše hráčky již měly jistý postup a účast na domácím šampionátu díky žebříčkovému postavení (v každé disciplíně měli právo s přímou účastí hráči do 16. místa na vydaných žebříčcích ČBaS ke dni 28.4.2022).

O další možné postupy bojovali na domácím turnaji badmintonisté Vašek Bláha, Martin Rombald, David Sklář, Kamil Kyzlík, Matěj Volf, Jáchym Brázda, Jonáš Hurtík, Honza Macák, Jakub Vitvera, Láďa Fuksa, Eliška Bílková. Nižší účast ženské části startovního pole „vykompenzoval“ obří peloton mužů (40 účastníků), a tak maraton zápasů vrcholil až kolem půl osmé hodiny večerní. Náročné boje zvládli i hamerští „gladiátoři“ – dva postupy na MČR a celkem 5 cenných kovů podtrhly povedený turnaj pro hamerské barvy.

V soutěži (9) smíšených dvojic byly naše zraky upřené na jediný hamerský pár Jonáš – Eliška. Mladý juniorský pár nastupoval po dlouhodobé přípravě v letošní sezóně odhodlaný uspět a porvat se o nejvyšší příčky. A postup na MČR nakonec stvrdili naši po jasných výhrách i finálovém vítězství 2:1 na sety s dvojicí Synovec – Sonnková.

Eliška však dosáhla na další velký úspěch. Při své premiérové účasti na největší tuzemské akci si zahraje také singlovou soutěž. Ve finále si poradila ve vyrovnaném zápase s astráckou Andreou Kobylákovou, kterou přetlačila po setech 16:21, 21:19, 21:16, a oslavila tak druhé zlato znamenající „místenku“ v hlavní soutěži na MČR.

Velice nabitý singlový pavouk mužů (32) přinesl brzké vyřazení Kamila, Ládi a Jendy, ve druhém kole pak vypadli i Martin s Matějem a Vaškem. Mezi nejlepších 8 singlistů se dostal Jakub, který podlehl po dvou urputných bojích nakonec ve čtvrtfinále těsně na 3 sety Synovcovi. Nejdále se dostal nakonec David, který zvládl těžké zápasy s Hnilicou a Nývltem, stopku mu ale v semifinále vystavil taktéž Synovec. Útěchou pro Davida tak byl alespoň zisk bronzové medaile.

V mužské čtyřhře se poroučeli ze soutěže hned v úvodu David s Kamilem. To další dva naše (prvoligové) páry si vedly o poznání lépe. Jáchym a Matěj obsadili 3. místo a Jakub s Jendou skončili těsně pod vrcholem, když jim ve finále unikl postup ve 3 sadách. „Katem“ obou dvojic se stal prosecký tandem Podivín – Vorlík.

Ve čtyřhře žen jsme v jako jediné disciplíně neměli žádné zástupce, a tak jsme na žádné postupy pomýšlet nemohli.

Moc gratulujeme Jonášovi s Eliškou, kteří doplní Radku, Kláru a Kačku na letošním mistrovství ČR. Budeme držet celému hamerskému kvintetu palce! Děkujeme zároveň všem našim hráčům za předvedené výkony a dosažené výsledky na kvalifikačním GPC.

Zanechte zprávu

15 − pět =