Kvalifikační GPD U19 v Praze-Radotíně: Vojta Strejček skončil na 2. místě ve dvouhře a Lucka Tománková na 3. místě v mixu!

V neděli 26.11.2023 proběhl v Radotíně pražský kvalifikační turnaj GPD v juniorské kategorii U19, který navíc nesl název Memoriál Jardy Karbana. Na turnaji, jehož se mohou účastnit pouze badmintonisté pražských oddílů (bez účasti hráčů s přímým postupem na MČR U19 na základě žebříčku ČBaS ze dne 16.11.2023), se bojovalo především o postupy na badmintonové mistrovství ČR jednotlivců U19 2023 (v Brně v termínu 9.-10.12.2023), který získali vítězové všech 5 disciplín.

Podmínky přímého postupu (žebříčkové postavení) splňovali před pražskou kvalifikací z Hamru Adam Srnec (smíšená čtyřhra a dvouhra), Vojta Strejček (čtyřhra) a Kačka Koliášová (smíšená čtyřhra a čtyřhra), ostatní se tak museli pokusit zabojovat o „místenku“ na letošním vrcholu právě v Radotíně. Na pražském postupovém turnaji U19 startovali hamerští hráči Vojta Strejček, František Mayer, Lucie Tománková, Kristýna Čábelková.

Hamerští badmintonisté získali zásluhou Vojty a Lucky dva cenné kovy, bohužel ale postup na český juniorský šampionát z tohoto turnaje našim zástupcům unikl.

Medailová umístění našich hráčů:

  • Smíšená čtyřhra: 3. místo Lucie Tománkové – Pavla Malečka (BK Arion Praha)
  • Dvouhra chlapců: 2. místo Vojty Strejčka

Gratulujeme Vojtovi ke stříbrné medaili ve dvouhře na pražském juniorském turnaji!

Zanechte zprávu

dvacet + čtyři =