MČR družstev žáků 2023: Hamerské družstvo U15 obsadilo při své třetí účasti 9.-10. místo!

Ve dnech od pátku 13.10.2023 do neděle 15.10.2023 se stala štěrboholská BB Aréna dějištěm žákovského šampionátu ČR v badmintonu. V Praze se totiž konalo MČR smíšených družstev kategorie U15 2023, na kterém se představila česká elita včetně i řady reprezentantů z mládežnických kategorií. Našemu oddílu se podařilo v nabité konkurenci nominovat také své družstvo, které však nepatřilo dle žebříčkového postavení hráčů ve startovním poli mezi papírové favority a aspiranty na medailové příčky.

Sestava SK Hamr Praha U15: Šimon Soukup, Martin Franta, Filip Koleška, Felix Kyzlík, Bára Kozubková, Tereza Mitášová, Eliška Balláková, Sára Kupilíková, trenér Romana Loskotová.

Letošního šampionátu se zúčastnilo celkem 16 družstev z celé ČR, která byla rozdělena do 4 skupin po čtyřech. Do hlavního vyřazovacího pavouka postoupily vždy nejlepší 2 celky z každé skupiny, ostatní týmy sehrály utkání o konečné umístění – o 9.-12., resp. 13.-16. místo.

Hamerské družstvo startovalo letos na žákovském klubovém mistrovství již potřetí ve své historii. O největší klubový úspěch se dosud postaralo zlaté družstvo U15 v Brně z roku 2018, druhá účast v roce 2020 taktéž v jihomoravské metropoli vynesla našim badmintonistům 4. místo. Ambice nynějšího družstva, složeného z hráčů převážně ročníků 2009 a 2010, byly o něco skromnější.

Hamerské družstvo U15 bylo nalosováno do skupiny D spolu se třemi dalšími výběry SKB Český Krumlov, MTAC Praha a BA Plzeň. V pátek (třináctého !) se odehrála ve skupině dvě utkání, v nichž nejprve SK Hamr podlehl pražskému týmu výsledkem 2:5 a poté deklasoval plzeňské družstvo při skóre 6:1.

Během sobotního dopoledne se dohrála skupina závěrečnými zápasy a naše družstvo v něm podlehlo českokrumlovskému favoritovi jednoznačně poměrem 1:6.

Následně pokračoval turnaj již vyřazovacími boji a zápasy o konečné umístění. SK Hamr se umístil ve své skupině na 3. místě, a tak jej čekalo už „jen“ utkání o 9.-12. místo. Hamerský tým zakončil své učinkování na šampionátu výhrou, když si poradil se třetím celkem skupiny B – TJ Sokolem České Budějovice 4:3, a obsadil tak konečné dělené 9.-10. místo na mistrovství ČR.

Děkujeme celému týmu za reprezentaci klubu na vrcholné tuzemské akci a pevně věříme, že nasbírané zkušenosti bude moci téměř z poloviny ve stejném složení zúročit na šampionátu i v příštím roce a zkusit atakovat třeba i vyšší příčky.

Konečné pořadí medailistů MČR družstev žáků:

  1. Badminton Rychnov nad Kněžnou U15
  2. SK Prosek Praha U15
  3. Badminton Akademie Olomouc U15

Článek z MČR družstev žáků U15 2023 si můžete přečíst také na stránkách czechbadminton.cz zde

Zanechte zprávu

jedenáct − 7 =