MČR U13 v Brně 2023: Felix Kyzlík vybojoval stříbrnou medaili ve čtyřhře!

O víkendu 4.-5.11.2023 se konalo v Brně – Slatině mistrovství ČR jednotlivců kategorie U13 2023, které organizoval klub SK Brno Slatina. Letošního domácího žákovského šampionátu v modrofialové Xaréně se zúčastnila i dvě hamerská želízka Felix Kyzlík (všechny disciplíny) a Lukáš Zlínský (smíšená čtyřhra), které vedl v turnaji trenér SK Hamr Honza Macák.

Lukáš si zahrál mix s Karolínou Burešovou (TJ Sokol Radotín) a společně dokázali projít po těsném vítězství nad východočeským párem Klapal – Burgetová do 2. kola, kde jejich cesta po prohře s nasazenými soupeři už také skončila. Felix skončil dvakrát před branami medailových bojů, a za účast ve čtvrtfinále si tak připsal 5.-8. místo ve dvouhře i v soutěži smíšených dvojic s Maiou Weberovou (TJ Sokol Radotín). Nakonec se však Felix cenného kovu dočkal, když společně s Mirkem Teplým (TJ Montas Hradec Králové) ve čtyřhře postoupil po třech přesvědčivých výhrách do nedělního finále. V něm se sice kluci museli sklonit před nasazeným proseckým párem č. 1 Bíba – Svoboda, po výsledku 15:21, 11:21 z toho ale byla velmi cenná stříbrná medaile a titul deblových vicemistrů pro letošní rok.

Děkujeme oběma našim hráčům za reprezentaci hamerského klubu na letošním MČR hráčů do 13 let 2023 a Felixovi míří velká gratulace ke stříbrné medaili ve čtyřhře.

Článek z MČR U13 v Brně – Slatině 2023 si můžete přečíst také na stránkách czechbadminton.cz zde

Zanechte zprávu

čtrnáct − dva =