ME U17 v Litvě 2023: Vojta Strejček a Adam Srnec součástí bronzového týmu ČR v soutěži družstev!

Ač je léto v plném proudu, letošní srpen je bohatý na velké badmintonové události překračující české hranice. Blížícímu se světovému šampionátu dospělých v dánské Kodani předcházelo v termínu 4.-12.8.2023 neméně významné mistrovství Evropy hráčů do 17 let, které se uskutečnilo v hlavním městě Litvy. A český výběr ve svém středu i se dvěma hamerskými hráči zde zanechal nesmazatelnou stopu a další zápis do dějin českého badmintonu.

Na juniorský evropský šampionát konaný v pobaltské zemi byli nominovaní i dva hamerští badmintonisté Adam Srnec a Vojta Strejček, kteří reprezentovali Českou republiku vedenou trenérským duem Michalem Turoňem – Matějem Hubáčkem jak v týmové soutěži, tak i mezi jednotlivci. ME U17 v litevském Vilniusu 2023 bylo totiž rozdělené na dvě části. V první polovině šampionátu 4.-8.8.203 se odehrála soutěž družstev, na kterou plynule navázala 8.-12.8.2023 soutěž individuální.

Součástí českého výběru pro soutěž evropských družstev byli i oba naši zástupci, kteří se tak mohli podílet na velkém úspěchu českého juniorského badmintonu. Česká republika si totiž poradila ve své skupině s Lucemburskem 5:0, Faerskými ostrovy 5:0 a Portugalskem 3:2 a postoupila z prvního místa do čtvrtfinále. Senzační vítězství 3:1 nad dalším státem z Pyrenejského poloostrava Španělskem už navíc znamenala jistotu medaile, která měla nakonec bronzový lesk po semifinálové porážce 0:3 s evropskou velmocí a pozdějším vítězem z Dánska. Obhajoba bronzových medailí pro český tým U17 tak byla na světě!

Výsledky ME U17 v Litvě 2023: soutěž družstev

Fotografie: zde

Adam s Vojtou zasáhli i do vyřazovacích pavouků v rámci soutěže jednotlivců. Vojta si zahrál se spoluhráčem Kryštofem Klímou debla, v němž se kluci srdnatě, leč neúspěšně, rvali proti řeckým protivníkům ve třech setech (21:19, 17:21, 17:21). A ani Adam neprošel ve stejné disciplíně po boku parťáka Marka Čepely do další fáze turnaje, když česká dvojice nestačila soupeřům z Anglie 1:2 na sety (18:21, 21:18, 11:21). Mixový pár Adam s Adélou Turoňovou zaznamenal dílčí úspěch v podobě postupu přes Lotyše do druhého kola. Těsná prohra 21:19, 17:21, 17:21 s rumunskou dvojicí znamenala nakonec pro třináctý nasazený český pár konečné dělené 17.-32. místo v turnaji.

Výsledky ME U17 v Litvě 2023: individuální soutěž

Fotografie: zde

Gratulujeme celému českému týmu k úžasnému úspěchu, když se mu podařilo ziskem bronzových medailí navázat na své předchůdce. A my máme velkou radost, že u toho mohly být i naše hamerské badmintonové hvězdičky Adam s Vojtou. Oběma děkujeme za skvělou reprezentaci hamerského i českého badmintonu!

Podrobné články z každého hracího dne ME U17 v Litvě 2023 si můžete přečíst také na stránkách czechbadminton.cz zde.

Zanechte zprávu

19 + pět =