Pravidla badmintonu: Systém počítání 3×21 zůstává zachován!

Zásadní změna pravidel v badmintonu byla opravdu na spadnutí, nakonec však zůstává nyní vše při starém. O čem že je řeč? O systému počítání, který prošel v historii badmintonu dlouhým vývojem a častými změnami. Ty další však minimálně prozatím nejsou na pořadu dne.

Při pravidelném setkání (letos virtuálním) Světové badmintonové federace (BWF), během kterého se mimo jiné volil i její prezident, bylo hlavním tématem projednávání návrhu na změnu systému počítání, jehož zastáncem byl také znovuzvolený prezident BWF Poul-Erik Høyer.

Nový systém počítání 5×11 (jinými slovy na 3 vítězné sety do 11 bodů), který byl v posledních letech hojně testován i na vrcholných akcích a turnajích, měl vystřídat ten stávající 3×21 s cílem co nejvíce zatraktivnit badminton pro fanoušky, samotné hráče, ale i média.

Změna musela být schválena více jak dvoutřetinovou podporou (66,67 %) všech hlasujících. A hlasování to bylo více než těsné, když o osudu systému rozhodovalo doslova pár hlasů. Nový systém podpořilo nakonec „JEN“ 66,31 %, pro zachování starého počítání hlasovalo 33,69 %.

Takto těsné hlasování tedy rozhodlo o tom, že se systém počítání v badmintonu minimálně v nejbližších letech zatím nezmění, a stále tak budou o vítězích zápasů rozhodovat 3 sety hrané do 21 bodů. Dočkáme se však změny v budoucnu? Ukáže až čas…

zdroj: převzato z czechbadminton.cz

Zanechte zprávu

sedmnáct − fifteen =