YONEX Czech Youth International 2024 v Praze-Štěrboholech: Hamerští badmintonisté sbírali zkušenosti na mezinárodním turnaji v ČR!

Ve dnech od čtvrtka 30.5.2024 do neděle 2.6.2024 se konal v pražské hale ve Štěrboholech již 3. ročník mezinárodního badmintonového turnaje mládeže YONEX Czech Youth International 2024 v kategoriích U9, U11, U13 a U15, jenž je zařazený do kalendáře Badminton Europe, nicméně výsledky tohoto turnaje se nezapočítávaly do žebříčků ČBaS. Na mládežnický turnaj konaný v hlavním městě České republiky, který pořádal oddíl BK Meteor Praha, přijelo sbírat zkušenosti s mezinárodním badmintonem také několik zástupců hamerského klubu.

Hamerská účast: Martin Franta, Filip Koleška, Felix Kyzlík, Lukáš Paul, Lukáš Zlínský, Kryštof Kočí, Kryštof Tomečka, Sára Kupilíková, Ema Jelínková, Kristýna Kopřivová.

Dvouhry ve všech kategoriích se odehrály ve skupinách a následně ti nejlepší postoupili do play-off, párové disciplíny se hrály pouze ve vyřazovacím pavouku. Turnaje se zúčastnilo přes 430 hráčů z 23 evropských zemí (mimo jiné i z vyspělých evropských badmintonových států). Hamerští badmintonisté sbírali na mezinárodní akci na domácí půdě v pražských Štěrboholech především cenné zkušenosti a na medailové příčky v našlapané konkurenci tentokrát nedosáhli.

Děkujeme všem hamerským hráčům za reprezentaci České republiky i našeho klubu na tuzemské mezinárodní akci!

Preview turnaje najdete na stránkách na czechbadminton.cz zde

Článek najdete také na stránkách na czechbadminton.cz zde

Oficiální fotogalerie zde

Zanechte zprávu

16 + devatenáct =